Suspenzijske trake za vježbanje, Tiguar fitness PRO

Suspenzijske trake za vježbanje, Tiguar fitness PRO

Tiguar alfa PRO je inovativan, modularan sustav ovjesa – sastoji se od nekoliko komponenti koje povećavaju njegov raspon primjene i omogućuju mu korištenje ne samo u treninzima jačanja i istezanja, već iu gimnastičkom i zračnom treningu. Potrebno je samo nekoliko sekundi da odvojite pojedinačne dijelove sustava i zamijenite tradicionalne ručke za vježbanje gimnastičkim kotačima, zračnim dodacima, trapezom ili ljuljačkom.

Vježbanje s suspenzijskim trakama, koje su viseći rekvizit za funkcionalni trening, donosi niz prednosti i koristi:

  1. Funkcionalni trening: trake omogućuju vam da izvodite vježbe koje simuliraju prirodne pokrete tijela, što je korisno za poboljšanje funkcionalne snage, stabilnosti i ravnoteže.
  2. Varijabilnost vježbi: Možete izvoditi širok spektar vježbi koristeći trake, uključujući vježbe za gornji dio tijela, donji dio tijela, trbušne mišiće i kardio vježbe.
  3. Prilagodljivost intenziteta: Promjenom položaja tijela u odnosu na trake, možete prilagoditi težinu vježbanja. To čini trake prikladnima za sve razine vježbača, od početnika do naprednih.
  4. Izgradnja mišića i jačanje: vježbe koriste vašu vlastitu težinu kao otpor, što omogućuje izgradnju snage i mišićne mase.
  5. Poboljšanje stabilnosti i ravnoteže: Korištenje traka zahtijeva aktivaciju mišića za održavanje ravnoteže, što može poboljšati koordinaciju i stabilnost.
  6. Mobilnost i fleksibilnost: Vježbe s trakama često uključuju širok spektar pokreta, što može pomoći u poboljšanju općenite pokretljivosti i fleksibilnosti.
  7. Prijenosivost i jednostavnost korištenja; trake su relativno lagane, mogu se postaviti gotovo bilo gdje s odgovarajućim sidrenjem te su stoga prijenosive i pogodne za vježbanje kod kuće ili na putovanju.
  8. Učinkovitost vježbanja: Mogućnost izvođenja više vježbi s jednim setom traka čini vježbe vrlo učinkovitima za cjelokupno tijelo.
  9. Manje opterećenje na zglobove: Vježbe s trakama mogu biti manje opterećujuće za zglobove u usporedbi s nekim drugim rekvizitima i utezima.

Kao i kod svakog programa vježbanja, važno je koristiti ispravnu tehniku kako biste izbjegli ozljede i dobiti maksimalne koristi od vježbanja s trakama. Također je preporučljivo potražiti savjet stručnjaka ili instruktora za pravilno korištenje traka i planiranje vježbi prilagođenih vašim ciljevima i sposobnostima.

199,00 €

Specifikacija

Prodaje se u gotovom kompletu: tiguar alfa PRO sustav ovjesa prodaje se u gotovom kompletu u lijepoj ekološkoj kutiji koja sadrži:

petlja

desna ruka

lijeva ruka

ručka x 2

kvaka

nastavak s karabinerom (1015 mm)

produžetak 1234 mm x 2

torba za skladištenje

Tehnički podaci:

izdržljiv ispitan sustav poliamidnih traka debljine 1,5 mm i širine 36 mm te čvrstoće 17 kN

karabiner: zrakoplovni aluminij

težina: 1,2 kg

nosivost: 200 kg

boje: grafit/crna

Menu